Stanite na kraj nečistoćama! 7 razloga zašto je visokotlačni perač najbolji izbor! (H1)

Jesen je. Za svakoga vrijeme da se polako oprosti s vrtnim alatima, kosilicom, vrtnim stolicama i ostalim vanjskim aktivnostima. Vrijeme je da se obavi ono mukotrpno jesensko čišćenje. Kako bi neki rekli – generalku.Od čišćenja betonskih podova i garaže do pripreme vrta za sljedeću toplu sezonu.

Veliki su to zalogaji za svakoga. Pogotovo kad se suočimo s blatom koje što više čistimo, to se više razmazuje, a da ne govorimo o tvrdokornim mrljama od ulja. Pa kako se toga riješiti?

A što je tek s čišćenjem automobila? Kad ga čistite s vrtnim crijevom, na pola puta odustanete jer se mrlje jednostavno vraćaju i vraćaju, a kad idete u autopraonicu, morate se žuriti da ne bi napravili veliki red, pa niti tamo nemate vremena da posao odradite kako treba.

Imamo odličnu vijest, jer imamo rješenje vašim glavoboljama. Zove se visokotlačni perač! Da, da! – to je onaj nešto veći stroj koji ponekad izgleda kao pravi terminator. Što će vam to, pitate se? Mnogo troši, glasan je, a i rezerviran je za profesionalce.

Dozvolite nam da vas razuvjerimo 🙂

Što je točno visokotlačni perač ilitiga minivaš? (H2)

Visokotlačni perač, popularno zvan minivaš, čini čišćenje brzim i jednostavnim. To je alat koji je danas dostupan svakom dvorištu, a poslužit će vam prilikom čišćenja terase, pranja automobila, motocikla, tvrdokornih mrlja sa zidova, podova, pa i tenisica! Može raditi na hladnu, a može raditi i na toplu vodu.

Njime možete oprati i prozore, ali u tom slučaju morate biti jako pažljivi da se staklo ne bi razbilo u tisuću komadića. No to samo u slučaju ako imate stare prozore i mlaznicu s previsokim pritiskom. U svakom slučaju, u našem se asortimanu nalazi i AR Blue Clean aku perač prozora s kojim možete žmirećki oprati prozore.

No vratimo se mi na naše minivaše. Jedna od njihovih prednosti je sigurno snažan pritisak koji će s lakoćom isprati i najtvrdokorniju mrlju. Riješit će vas blata, mrlja od ulja, plijesni, boje, pa čak i gline!

Prednosti visokotlačnih perača: kako rade? (H2)

Ustvari, visokotlačni perači imaju mnoge prednosti. Najvažnije prednosti su jak pritisak i sredstvo za čišćenje koje najbolje djeluje pod visokim pritiskom. Neki od visokotlačnih perača u sebi imaju grijače pa je kod njih dodatna prednost i vruća voda (ovisno o vašim potrebama). Evo kako radi:

  • Pritisak ovisi o količini i tlaku vode. Može se regulirati, a sam pritisak je dovoljno jak da može prodrijeti i u najtvrdokornije mrlje.
  • Sredstvo za čišćenje. Kemijski prekida vezu između prljavštine i površine. Naime, molekule ulja i masnoće pričvrste se na površinu i tamo ostanu zarobljene. Deterdženti koriste sredstva za omekšavanje, poznate kao reagensi koji emulgiraju ulja i masnoće. To je proces u kojem se dvije ili više tekućina (na primjer voda i ulje) više ne odbijaju već se miješaju. Jednom kad se ulje i voda pomiješaju, oni stvaraju emulziju na koju se prašina “lijepi” te odlazi sa svim ostalim prljavštinama.
  • Visoka temperatura vode. Neki visokotlačni perači rade na vruću vodu, tj. u sebi imaju grijače. Njihova prednost je ta što vruća voda stvara molekularno djelovanje koje “oslobađa”  aktivne tvari u deterdžentu zbog kojih vodeni mlaz može dubinski prodrijeti u masne mrlje.

Dakle, ako namjeravate redovito čistiti mrlje od ulja, masnoće i ostale tvrdokorne mrlje, trebat će vam visokotlačni perač. Nakon što smo nabrojali ključne prednosti, vrijeme je da nabrojimo i ostale prednosti 🙂

1. Visokotlačni perači štede vrijeme (H2)

Većinu vremena se posao produlji jer jednostavno nemamo vremena. Zato podijelimo posao na sitne etape koje iz tjedna u tjedan križamo na listi zadataka. No opet, kad dobijemo volje.

Ako želite sav posao obaviti u jednom mahu (ajde možda dva :)), visokotlačni perači će vam pojednostaviti život. Tajna se krije u vrućoj vodi koja brže rastvara prljavštinu te time dovodi do značajne uštede vremena čak i do 35 %.

Tako je visokotlačnim peračima potrebno samo 30-ak minuta da očiste dvorište, oko 10-ak minuta da očiste automobil, a ako se radi o prilazu, trebat ćete izdvojiti svega 15-ak minuta vremena.

Mnogo manje vremena nego da ste za iste poslove koristili vrtno crijevo spojeno na slavinu ili kantu s vodom u kombinaciji s krpom.

2. Visokotlačni perači prodiru u mrlje (H2)

Kako inače čistite mrlje od ulja i drugih masnoća? Na primjer u garaži? Ako su vam tijekom čišćenja jedini prijatelji bili krpica i četka, vjerojatno jako dugo. Recimo da vam je trebalo malo više od pola sata ako je mrlja bila manja.

S minivašem bi se riješiti te iste mrlje u roku 10-ak minuta jer visoki tlak vode olakšava uklanjanje bilo kakve tvrdokorne prljavštine, pa čak i skorena ulja i masti.

3. Minivaš je mini praktičan (H2)

Minivaš nije veliki stroj ogromne težine. Prilično je lagan, a malo kućište, stabilni kotači i ručka za lako sklapanje osiguravaju pokretljivosti i mogućnost spremanja na malom prostoru.

Isto tako, zahvaljujući brzim spojnicama i ugrađenom držaču za pribor jednostavan je za rukovanje, pa vam nećete morati satima proučavati upute za korištenje.

U slučaju da ćete ga željeti posuditi prijatelju, možete ga staviti u prtljažnik bez pol’ muke.

4. Zbog visokog tlaka, štedite na vodi (H2)

Visokotlačno čišćenje štedi mnogo vode. Naime voda se oslobađa vrlo velikom brzinom i silom koja učinkovito uklanja prljavštinu, bez gubitka velike količine vode.

S druge strane, kada upotrebljavate vrtno crijevo ili kantu s vodom, najprije morate s vodom natapati mrlje i prljavštine kako bi one omekšale, i kako bi se na kraju lakše uklonile.

5. Visokotlačnim peračima čuvate okoliš (H2)

Možemo uzeti isti primjer kao i gore. Samo što ćemo prljavštinu natapati s vodom i deterdžentom. Pa još malo deterdženta. I još malo. Nikada ne može biti previše, zar ne?

No nakon što isperete pod, evo nje opet! Još se vidi! Ponovimo postupak.

S minivašem to neće biti potrebno. Naime svi visokotlačni perači imaju sistem ubrizgavanja, odnosno izvlače deterdžent iz perača i minimalnog ga ubrizgavaju u protok vode.  Zašto minimalno? Jer će se ulja, masti i smole rastvoriti već i vrućom vodom pod visokim pritiskom. Tako uz uštedu troškova, čuvate i okoliš!

6. S minivašem se sve kraće suši (H2)

Još jedna odlična prednost – iako na prvu ne bi rekli, s minivašem se sve površine brže suše!

Naime, površine koje se čiste s vrućom vodom ili s vodom pod velikim pritiskom, brže se i suše. Tako možete nastaviti s radom u prostoriji već za nekoliko minuta.

7. Veliki izbor visokotlačnih perača (H2)

I zadnja, no ne i najmanje važna prednost. Na tržištu postoji zaista veliki izbor visokotlačnih perača. Pa i u našoj ponudi minivaša imamo raznolik izbor 🙂

Možete naći sve od osnovnih modela, pa polu-industrijskih i industrijskih perača od kojih se svaki razlikuje po osnovnim karakteristikama kao što su maksimalni tlak, protok vode, snaga motora i maksimalna temperatura dovoda vode.

Zato ćemo se u sljedećem blogu pobrinuti da malo bolje razjasnimo koje specifikacije su najbitnije kod samog odabira minivaša.

Ako smo vas zainteresirali za visokotlačne perače, slobodno zavirite u našu online ponudu 🙂

Klik do minivaša – Preporučujem da se ovdje složi gumb unutar kojeg će pisati ovaj tekst.